1.7.2008

Loma on loppu

Kesäkuun miniloma on loppu. Tänään on paluu töihin.
Kissalan kissat nukkuvat kuka missäkin, eivätköhän kohta herää kun on aamuruuan aika. Jääkaapin avaaminen on taikasana meillä.

Kasvattaminen on raadollista välillä ja ihmiset ovat kummallisia toisinaan.
C-pentueen Cirulla on ollut uudessa kodissaan latteaa aikaa. Alku lähti sen osilta hyvin käyntiin se oli reipas tavanomainen pentu omine kujeineen. Sitten tapahtui jotain koska tyttö alkoi pakoilla ja hakeutua piiloihin. Kavereinaan sillä on oma siskonsa Cara ja parivuotias maatiaistytteli.Tänään Cirulla on lääkäriaika ja toivottavasti syy löytyy siellä. Kyselin kuitenkin eräällä palstalla muiden kissaihmisten mielipiteitä tilanteeseen ja hämmennyin ihmisten spekulointihaluista kovasti. Vain harva paneutui itse ongelmaan ja loput tuumailivat olenko vastuullinen kasvattaja ja mitä tauteja kissani mahdollisesti kantavat.

Oma moraalihan on se jolla näihin lähdetään, kyseenalaistamalla itsensä ajoittain pääsee pitkälle. Hankkimalla tietoa kerryttää taitoa. Silti ei koskaan voi täydelliseksi tulla,ihan vain siksi että kissa on eläin ja niinkauan aikaa kun soluasteelta ei pysty itse vääntämään kissaa sellaiseksi kuin haluaa on ne asiat jonkun suuremman käsissä. Takapakkeja tulee meille kaikille, ei niillä kannata kenenkään herkutella koska hyvinkin nopeasti se herkuttelu voi kääntyä oman vatsan vääntelyksi.

Se mikä minusta on vastuullista kasvatusta jääköön nyt kirjoittamatta mutta sanottakoon näin että tahdon itse pystyä katsomaan valinnoissani rehdisti suoraan silmiin. Se kuka kääntää pään ekaksi voi seuraavaksi katsoa peiliin.

Kaunista kesäpäivää kaikille, toivotavasti nyt sateet on sataneet ja aurinko pääsisi paistamaan täydeltä taivaalta!

5 kommenttia:

Acousticat's kirjoitti...

Tsemppiä! Keskustelupalstoilla näyttää olevan se ongelma, että jotkut ihmiset siellä ovat kuin hyeenat ja käyvät kimppuun aiheesta kuin aiheesta lukematta edes kysymystä. Väliin yrittää sitten joku ihan asiallistakin neuvoa antaa, mutta jää kaiken sen höpönlöpön alle. Toivottavasti kaikki menee hyvin Cirun kanssa.

Terveisin kahden loistavan kasvattisi onnellinen palvelija

Satu kirjoitti...

Sepä se... Arvaapa Leena miksi en seuraa keskustelupalstoja, vaikka välillä ehkä pitäisikin. Täällä mieli aika lailla maassa, mutta jospa se tästä. Uudet Skazki-kotisivutkin työn alla.

Eirenen kissala kirjoitti...

Jos kysyy toisten mielipidettä keskustelupalstalta voi myös odottaa kaikenlaisia vastauksia ja kaikkihan ovat vain maallikkojen ajatuksia. Ei niitä kannata ottaa henkilökohtaisesti eikä varsinkaan loukkaantua. Se nyt vain on tosiasia, että kaikkea sattuu ja tapahtuu, vaikka mitä ennaltaehkäisevää tekisi.

Minusta on ainakin todella hyvä asia, että olet ollut aidosti mukana auttamassa kasvattisi omistajaa ja se asia todistaa, että välität ja olet kunnollinen kasvattaja.

Anonyymi kirjoitti...

Ei tässä kukaan onneksi olekkaan loukkaantunut tms, hieman hämmentynyt vain mutta noinhan tuo on että kaikenlaisiin vastauksiin saa varautua :)

Leena

Mirka V. kirjoitti...

Tsemppiä Cirun kanssa, tuo on niin tuttua tuo spekulointi... muistuu mieleen aika kun menetimme Narskun FIPpiin, huoh.

Vaan maasta se pienikin ponnistaa, se mikä ei tapa se vahvistaa :)

Peukutuksia siis koko meidän jengiltä Cirulle ja kasvattajalleen!!