13.7.2008

Hurja viikko

Ruotsin risteily on nyt takana. Se siitä levosta,miten se voikin olla niin että vapaalla sitä useimmin tulee väsyneemmäksi kuin arjessa? Kissat voivat hyvin, Alli hyppäsi suoraan syliin kun oven avasi ja loppu lauma kulki perässä huutaen!

Cirusta

Sain yksi ilta puhelinsoiton Meritalta.Ciru ei voi hyvin vieläkään mutta nyt kun sen perhe oli lomamatkalla Saksassa ja kotona vieraat hoitajat Cirun tilanne romahti kunnolla. Merita vei sen keskellä yötä nesteytykseen ja seuraavana päivänä uudestaan. Pois on suljettu virustaudit, kissa on kuvattu,käänelty ja väännelty. Se ei vain syö, hitaasti kuihduttaa itseään. Merita teki ratkaisun ja vei Cirun heille, vanhaan pentuhuoneeseen. Menin seuraavana päivänä sitä katsomaan ja rapsuttaessani mattoa lattialla se lähti tulemaan hoiperrellen,kehräten ja maukaisten luokseni. Se väsyi matkastansa kovasti mutta se oli ensimäinen kerta sen muuton jälkeen kun näin siinä halua ottaa kontaktia. Merita ja Ilkka ovat tyttöä nyt hoitaneet ympärivuorokauden,nesteyttäen ja syöttäen. Se ei edelleen halua syödä, närppii vain,lipaisu sieltä ja lipaisu täältä. Sille annetaan pahoinvointilääkettä ja suoraan suuhun lihanpalasia,kuivaruokaa, A/D:ta,vettä,märkäruokaa. Tänään se on vihdoin ja viimein myös kakannut. Pissa on toiminut nesteytyksen jälkeen hyvin.

Eräs vanha kasvattaja heitti kovan sanan: Kissan Anoreksia,olen tänään surffanut sen tuhannella aihetta käsittelevää sivustolla. En ole tullut viisaammaksi,samaa hoitoa se saa kuin mitä näissä kaikissa sivuilla ohjeistetaan mutta vihdoinkin tälle tilalle voisi olla nimi.

Cirun oman kodin väki palautuu huomenna reissultansa, puhelimet Saksan ja Suomen välillä ovat käyneet kuumina. He haluisivat tytön kotiin, minä en voi sitä suositella. Cirun tila on huono ja vaikka se hengissä sinnittelee pelkään pahoin mitä tästä voi seurata.Minusta sen paikka on nyt siellä missä se on, sen tulee vahvistua paljon ja voi olla ettei se voi koskaan palata siskonsa luokse.Tärkeintä nyt olisi saada tyttö kuntoon.

2 kommenttia:

Eirenen kissala kirjoitti...

Voi pikkuista!

Toivottavasti paranee.
Anorexia minullekin tuli mieleen ja silloin voi hauraat luut tehdä kipeää ja aiheuttaa lisää ruokahaluttomuutta. Tarvitaan todella ravintorikasta ruokaa, että pikkuisella on mahdollisuus jäädä henkiin.
Koita antaa possun sydäntä. Pienikin määrä antaa voimia.

Mirka V. kirjoitti...

Voi toista :(

Anoreksia minullekkin välähti ensimmäisenä mieleen mutta myös se että onko tytön suuta ja nielua tutkittu koskaan kunnolla?

Meidän ekassa pentueessa (sij.) oli saman tyylinen ongelma yhden pojan kanssa ja monen viikon tutkiminen lopulta tuotti tulosta kun tutkittiin lapsen suu: kielen loppu osasta puuttui nahka ja nielu oli aivan tulipunainen.
Syytä tuolle ei koskaan löydetty mutta rankan AB-kuurin jälkeen kakara alkoi syödä ja voimistua.

Hirmuisesti jaksamista ja tsemppiä sinne!