5.1.2011

Yövuoron tiimellyksestä blogipäivitys.. eli Nelian pennut tosiaan syntyivät niinkuin kaikki varmaan jo tietävät 2.1.11 iltamyöhään. Katariina ilmoitteli suppareista ja avautumisvaiheesta päivän mittaan ja soitteli sitten illalla kun pennut alkoivat syntymään. Tämä on kissalamme yhdeksäs pentue ja samalla ensimäinen pentue joka syntyi ilman minun fyysistä läsnäoloa. Oli kutkuttavaa kuunnella pienten kissanalkujen ensi miukausuja mutta samalla myös hyvin karmivaa kuulla kuulla velton ja lähes elottoman pennun taistelua elämästä ja kuolemasta. Tämä oli ensimäinen pentu joka menetettiin pentukopasta ja olotila sen suhteen on riipivä vaikkakin tälläiseen aina tulee varautua. Jari tosiaan kävi sen maanantaina viemässä Eviraan avattavaksi. Yöllä kahdentoista aikaan viimeinen pentu oli syntynyt ja emonsa tissillä. Juttelimme vielä Katariinan kanssa pitkälle aamun tunneille. Syntymäpainot pennuilla oli hyvät (90->) ja itseäni hieman yllätti pentueen koko. Värijakauma on mainio, kuollut vauva oli suklaakonna valkoisella, mitä luultavammin pitkäkarva sen ainakin selkeä veli on punainen (hyvin voimakkailla haamutäplillä), suklaa bicolour, musta bicolour, musta sekä kilpikonna tyttö. Karvanpituudet ja osa sukupuolistakin on vielä hukassa mutta selvinnevät tässä lähiaikoina kun paikan päälle itse pääsen.Jarihan vauvoja samalla vilkaisi ja ennusti porukassa olevan 4 tyttöä ja 1 poika mutta katsotaan nyt,pikkupyllyt voivat olla hämääviä ;) Pentueessa siis tosiaan voi olla niin lyhytkarva variantteja kuin pitkäkarvojakin ja kaikki varmaan arvannevat että pitkäkarvoja peukutamme :)) Tämä pesue tosiaan hoivaantuu Helsingissä Katariinan luona ja Katariina tulee varmasti blogiinsa päivittelemään kuvasia kakaralaumasta minun lisäkseni. Tähän hetkeen mennessä Katariina on kertonut maidon virtaavan ja vauvojen pullistuvan hurjaa kyytiä! Hienoa Nelia!!

Nanan pennut meillä Hyvinkäällä ovat kasvaneet tuhottomasti. Uudeksi vuodeksi huomasimme Herkko pojan toisen silmän liimautuneen umpeen juuri kun se oli avautunut. Silmässä on vekki jonkun pennun kynnestä saatuna ja sitä hoidetaan tipoilla. Herkon kasvuun ei silmä ongelma ole vaikuttanut millää muotoa. Hyssy tyttö taas alkoi paastota silmien avautumisen jälkeen ja on tällä hetkellä joukon kevyin mutta samalla myös kimakoin ja liikkuvaisin. Laittelen näistä veijareista kuvia kun torstaina kaksi viikkoa tulee täyteen.

Kyllä on paljon tohinaa sillä näiden molempien valloittavien pentueiden lisäksi kuuntelen Minnan turinointia suloisestakin suloisemmasta Viljo-pojusta joka kotiutuu pikkuhiljaa uuteen kotiinsa ja kissakamuihinsa. Olettehan jo kaikki käyneet katsomassa niin Minnan blogista kuin kotareilta tästä hurmurista kuvia??? Minä en sano muuta kuin että IIK <3

Tunnelma on hieman latistunut myöskin osiltaan (ollut jo jonkin aikaa ja lisää nyt) koska kun moni ihminen työskentelee yhdessä voi tulla kaikenmaailman ihmeellisyyksiä vastaan. Niin on tässäkin tullut, ehkä osiltaan tosiaan vaikuttaa se kuinka ihmiset haluavat todella tunkea nokkansa omine mielipiteineen toisten asioihin ja kuinka ne kommentit voivat vaikuttaa tunnelmiin ja herkkyyteen reagoida asioihin. On myös tilanteita jossa yhteistyöhön tulee syystä tai toisesta kommunikointikatkoksia tai väärin käsityksiä. Näissä tilanteissa on jokaisen syytä tutkia omaa toimintaansa ja asioiden käsittelykykyjänsä ilman että suuna päänä ravaa oikeuksien perään toitottamaan tai että vahingossakaan laukoo sellaisia asioita jotka todella voivat toisen tunteita loukata.

Mitä tulee Katariinan saamiin kommenteihin sijoituspentue sanasta niin voin vain todeta että toiselle yksi sana merkitsee yhtä ja toiselle toista. Katariina on tosiaan Nelian lähimami ja osa-omistaja ihan niinkuin Minna on nyt Viljon lähimami ja osa-omistaja. Lähimamina Katariina hoivaa meidän pentueen(t) omasta tahdostaan,hellästi ja huolella, minun kustantaessa kulut (ell. hommat,hiekat,ruuat yms). Katariina saa rikastuttavan kokemuksen ja monta muistoa. Tämä ei siis ole varsinainen sijoituspentue, se on aivan totta! Toivon ettei kukaan enää vaivaa päätänsä sillä asialla mitä minä saan ja mitä Katariina saa sekä sillä kenen pentue on kyseessä. Niinkuin muissakin pentueissa jotka eivät ole syntyneet luonani tulen viettämään myös tämän pentueen kanssa paljon aikaani koska en halua edelleen luovuttaa vain jonkun värisiä pentuja. Haluan ja tulen tutustumaan pentuihini syntyivät ne missä tahansa.

Lähimamien rooli ei ole minusta huono, kaukomamin rooli sen sijaan on. Lähimamit saavat niin hirvittävän paljon enemmän kuin kaukomamit, ne saavat kissan,sen kiintymyksen ja sen kehräykset.Kaiken. Hyvässä ja huonossa. Kaukomamilla on repäistyt kokemukset ja kuvat sekä lähimamin kertomus. Pitäkää lähimamit huolta rakkaista,aikamonissa kodeissa on minulle merkittäviä kissoja.

2 kommenttia:

Keskimaan Kissala SYS, SIA, OSH kirjoitti...

Jälleen kerran, hienosti kirjoitettu Leena. Se joka pieniin sanoihin tarttuu, sitä tikulla silmään ;))

Jalecat's- kissala kirjoitti...

no sitä en tiedä kuinka järkevä tämä on muutamaa ihmistä lukuunottamatta luettuna kun tai jos ei tiedä asiasta mitään mutta minua ihmetyttää että se on edes puheeksi tullut.

Jos lähiomistaja kieltäytyy ottamasta toistuvasti kulukorvauksia kissan elättämisestä (olen tarjonnut mm. näyttelymaksut yms ) niin en voi sille mitään. Asiassa ei ole käsittääkseni silloin mitään epäselvää eikä käsitykseni mukaan ole toisellakaan omistajalla. Sopimuksissa on aina kaksi tahoa enkä todellakaan koe olevani yrä. Pyrin toimimaan niin että voin itse asioiden kanssa elää ja seisoa valintojeni takana,siihen elämän mottoon ei kuulu hyväksikäyttö eikä pilkan tekeminen julkisesti toisesta tai mukaan kavala konsti.

Mutta tämä tästä ja toivon että aika monikin miettisi mitä suustansa päästää ja missä tilanteessa sekä miten.