22.1.2013

Monenlaista tarinaa..

Alkanut vuosi on ollut yhtä myllerrystä.
Surullisin tapahtuma on Miksun menetys sateenkaarisillalle. Miksun jalka murtui vuoden vaihteessa tapaturmaisesti ja viikon hoitamisen jälkeen se pääsi telomaan jalkansa uudestaan ja omistaja teki vaikean päätöksen lopettamisesta. Toiset meistä ovat vain liian suuria elämään...
Jalecat's Malcolm X
9.6.12- 12.1.13

"I guess it's time I run far, far away; find comfort in pain,
All pleasure's the same: it just keeps me from trouble.
Hides my true shape, like Dorian Gray.
I've heard what they say, but I'm not here for trouble.
Far, far away; find comfort in pain.
All pleasure's the same: it just keeps me from trouble.
It's more than just words: it's just tears and rain."

Samoihin aikoihin myös Tuho sairastui nisätulehdukseen joka räjähdysmäisesti levisi aina kuolioon saakka. Onneksi sen tilanteeseen päästiin nopeasti käsisiksi ja nyt mammalla on asiallinen hoito menossa niin haavan kuin vauvvojen kanssa.
Pennut ovat jo kolmeviikkoisia, maistelevat kiinteää ruokaa ja tutkivat ympäristöään innoissaan. Painot nousevat 100-130g viikossa mikä on aikamoinen tahti :) Uudet kuvat lapsukaisista päivitetään omana juttunaan!
Kaikenlaisten sattumusten ollessa päällä oli vielä Surokin näyttely. Henkisesti tuntui niin jyrä alle jääneenää että pohti sitä ettei koko näyttelyyn edes lähtisi. Viikon aikana risteili sen tuhat ajatusta koko kasvatuksen lopetuksesta aina pieniin ilon pilkahduksiin joita kasvattien omistajat järjestelivät. Hauskin lienee niistä se että useampi halusi ihan ilman omaa kissaa lähteä Surokin näytelmiin leipomustensa kanssa. Paikallehan oli ilmoitettu meiltä lauantaiksi Mimzey ja Alli oli ilmoittanut Vilman. Sunnuntaiksi Mimzey, Jusu ja Vilma. Ihmiset suunnittelivat kyytejä ja tarjoamisia pitkin viikkoa.Lauantai aamun tullessa ja farkkuja pääle repiessä mietin että olen ihan hullu, kahvia latkiessa ajattelin vielä että herätän Jarin lähtemään vai soitanko Emmille että hakee vain kissan. Mutta matkaan lähdin.

Paikalle päästyä piti tietysti katsoa normi jutut,sturdi paikoilleen, tuomaripöydät (jotka olikin sitten selän takana), eväät esille ja kilpakumppanit. Luetteloa selaillessa fiilis oli että jaa-a ja hohoijaa, otetaan eväiden syömisenä tämä päivä. Mimzeyllä oli vastassa kovaa kilpakumppania Choose ja Crimsonettes kissaloista. Aamupäivän aikana tuhosimme ison osan herkullisista eväistä ja turisimme niitä näitä kissoistamme ja tulevista tapahtumista. Käytimme Mimzeyn Tessalla kuvauksissa, kiitos vaan Elina lompakkona toimimisesta, minä kun jätin omani kotiin. Tuomari arvosteli Mimzeyn vasta iltapäivällä ja TP-valinnat olivat lähes samantein siitä koska aamupäivä oli mennyt tuomarilta muihin kategorioihin. Mimzey sai tavanomaisen arvostelunsa, kehuja tyttö sai turkista,täydellisestä ticked-kuviosta ja päästä. Tuomari ylipäätänsä piti sen profiililinjasta ja leuasta, silmien muodosta ja vihreistä silmistä. Hännän pituudesta tuomari totesi että vartalo saisi olla pidempi jos kissa omistaa tuollaisen hännän. Tassujen muoto ja korkeus miellyttivät tuomaria myös. Juttelevainen,kehräävä luonne sai erityismainintaa ja tuomari totesiki Mimzeyn olevan täydellinen itämainen nuori nainen. Vilma sai sertinsä ja kehut hyvästä väristä ja kuviosta sekä vihreistä silmistä. Tp-valinnoissakin Vilma kävi mutta tippui sitten pois
Tp-valinnoissa sitten Mimzey ei ollut parhaimmillaan ja tyydyinkin pitämään kissaa vaan paikoillaan ja rauhallisena. Oli henkilökohtaisesti suuri yllätys että tuomari sen valitsi parhaaksensa sillä kaksi muuta lötköttelivät omistajiensa sylissä rauhassa tuomarin kertoessa heistä Mimzeyllä oli taas tuhat jalkaa ja paljon sanottavaa. Myös venäjän tuontimme Pätkis oli tuomarinsa paras uros ja valmistui lauantaina Championiksi!!
Paneelissa vastassa oli Pätkiksellä Galoo, musta itämainen lyhytkarva joka on tyypiltään hyvin pitkälle viety, luonne Galoolla on ihana. Olen sitä usein ihaillut näyttelyissä. Galoo veikin pojista voiton! Mimzeyllä taas oli vastassa punainen klassinen tabby Paavo. Siinä katsellessani Mimmua ja Paavoa paneelihäkissä vierekkäin ajattelin miten voikin olla kaksi saman rodun edustajaa niin eri planeetoilta ja pitäisiköhän vetää Mimzey pois kokonaan. Hanna esitteli Mimzeyn hienosti, tyttö venyi ja piti päänsä ja häntänsä korkealla. Äänet menivät 2-0 Mimmulle. Kesti aikansa ymmärtää tapahtunut ja sen jälkeen pääsi itku. Se oli tytön 5 BIS-tulos. Petri Jaakkola otti näyttelyissä kuvia ja kameran eteen eksyi myös Mimmuli..tässä muutama otos


ja Vilmastakin yksi kuva

Keskimaan blogista kannattaa käydä kurkkimassa upeat otokset Pätkiksestä!
Sunnuntaina Jari lähti matkaan ja ilmoitti tuloksiksi Mimzey EX1, Pätkis EX1 CACIB NOM, Justus EX1 NOM, Vilma serti luokassa 6. Pätkiksellä vastassa sama mustamies paneelissa ja Justuksella vastassa samainen punainen poika. Molemmat hävisivät kisansa paneelissa mutta se ei vähennä hymyä omistajien huulilla ei sitten yhtään :)
Kohta perään päivitys pentukuvista!

2 kommenttia:

Keskimaan Kissala SYS, SIA, OSH kirjoitti...

MIMZEYYYY!! Vähänkö hienoo!! Mahtavaa, upeeta!! <3 <3

Tiina ja Marleena kirjoitti...

Voi Malcolm </3 Ja huonoa tuuria tuo Tuhon nisätulehdus, onneksi sen osalta tilanne on paranemaan päin..

Paljon onnea Mimzeylle JW:stä, neiti on kuvissa aivan UPEA, voi kun joskus pääsisi näkemään tytön livenä ♥♥