30.10.2009

Päivä 4

Taika piti eilen paastoa,ruoka ei sille maistunut kunnolla mutta söi se jotain kuitenkin. Kuivanappula oli parempaa kuin märkäruoka. Kokeilin ottaa nappulat pois jos sitten märkämuona maistuisi mutta ei..Annoin nutriplussaa lisäksi ja Eetun paino oli tänä aamuna 129g. Tänä aamuna Taika sitten jo söi paremmalla halulla. Nisät sillä on kaiken aikaa pullottanut joten maitoa on.


Olen saanut aika paljon spekulaatioita miksi näin on käynyt,avoimesti puhuminen on tärkeää kasvatuksessa. Ja koen olevani avoin kasvattaja kaikella tapaa joskus jopa liiankin avoin koska välillä ihmisten spekulaatiot voivat loukata kovastikkin. Koen kuitenkin että puhuminen on tärkeää ja spekuloiminen tietysti myös. Ilman niitä ei synny uusia oivalluksia.

Vaikka Eetu olisi menehtynyt olisin siitä kertonut.Ja vaikka Eetua ei olisi ollut oli raskaus silti olemassa. Sen nyt kuitenkin sanon että Taikan suvussa on vastaavanlaista esiintynyt ennenkin ja nyt se esiintyi Taikalla. Taika ei pysty kantamaan pentuja loppuun asti,sen elimistö puuttuu asiaan ja pentujen kehitys loppuu. Ilmiötä tavataan kaikilla nisäkkäillä käsittääkseni.

Ensimäisestä kerrasta puhuin paljon eri kasvattajien ja eläinlääkäreiden kanssa eikä yksi kerta voi kertoa vielä koko totuutta joten kokeilin uudestaan. Nyt se on uskottava. Tietysti myös monet tarttuvat virukset voivat vastaavaa aiheuttaa mutta Taikan kohdilla en usko sellaisesta olevan kyse. Tämä siksi että koko elinaikansa tyttö on ollut täysin terve,ilman minkäänlaista oireilua mistään. Se on tarvinnut eläinlääkäriä vain rokotuksiin ja siitostesteihin sekä synnytyksiinsä.

Siitostestien yhteydessä naaraani tutkii eläinlääkäri jonka kanssa keskustelen tulevasta suunnitelmastani ja naaraan historiikista ja sen hetkisestä tilanteesta. Käytän kissojani vakituisessa eläinlääkäriasemassa ja konsultoin tarvittaessa muitakin eläinlääkäreitä.

Mutta nyt palaan oikeaan maailmaan ja nautin tästä hetkestä jossa pieni taistelijamme lussuttaa emonsa nisää ja emo katsoo silminnähden rakastuneena poikaansa sekä hoivaa sitä hellästi. Onnellisempaa kissaa ei ole hetkeen näkynyt (paitsi Verna roskista tonkiessaan). Hauskaa viikonloppua!

ps. Käyn tapaamassa Isistä :)

6 kommenttia:

Satu kirjoitti...

Spekuloida aina voi, mutta spekulaatiot ovat aina spekulaatioita... se olisi varmaan hyvä muistaa sekä sen, joka spekuloi, ja sen, joka niitä spekulaatioita joutuu kuuntelemaan. Se filosofiasta, ihanaa että pikkuisella vaikuttaa kaikki olevan hyvin. Toki pitää olla tarkkana edelleen mutta suurin vaara vaikuttaisi olevan ohi :-)

Jalecat's- kissala kirjoitti...

Oot ihan oikeessa Satu. Puoli tuntia paatoksen julkaisemisen jälkeen (ja aamukahvin) mua alkoi jo naurattaa kirjoitukseni. Niin kauan kun eläimillä kasvatetaan saa jokainen varautua yllätyksiin ja selviytyä niistä parhaansa mukaan. Sitäpaitsi on ollut suuri ilo kuitenkin huomata se että on ihmisiä jotka välittävätkin ja pyrkivät auttamaan ja tukemaan. Se on paljon suurempi asia kuin muutama "kaiku pahoista puheista".

Elina V. kirjoitti...

Ihanan varjelevalta Taika näyttää tuossa kuvassa. Positiivisesti ajateltuna, tuo pikkumies saa varmasti yllin kyllin rakkautta osakseen joka puolelta :)Ja se jos joku on hyvä alku elämälle...

Unknown kirjoitti...

Minäkin mielelläni spekuloin omassa kasvatuksessa tapahtuneilla asioilla, koska siten asian saa jäsenneltyä päässään ja voi ehkä oppiakin jotain. Muille asian jakamalla voi myös syntyä selkeyttäviä oivalluksia ja kaikki voivat oppia. Hienoa, että haluat olla avoin pahojen puheiden uhallakin! Ilman avoimuutta ei voida saada rotua eteenpäin.
Ihanaa, että pikkuisella on nyt kaikki hyvin ja emo selvästikin nauttii vauvastaan <3 Toivottavasti ruoka alkaa maistua paremmin myös Taikalle.

saila kirjoitti...

Hups, edellinen kommentti meni "väärällä" profiililla, siis sillä, jota en käytä...

Mirka V. kirjoitti...

Rehellisyys jos mikä on ihailtavaa :) Vaan mepä ollaan sun kanssa näistä jo ennenkin jauhettu ;)

Ihanaa että pikku kundi voi jo paremmin, hurjasti täältä tassutuksia koko perheelle ja kasvakoon pienestä sinivalkoisesta suuri ja mahtava kolli <3