25.4.2011

Eetu rurokissa

Ei tullut pojasta sinisavu valkokoista ja kasvattaja iskee päätä seinään. Mennään sitten vaikeamman kautta, kyllä se passaa.

Ja nyt sitten koska pari tätiä asiaa ihmetteli näyttelyssä niin kerrottakoon että Eetu on siis kahden hopeakissan jälkeläinen CH Ice-Olive's LempeäTaika (OSH NS 03) x Desmodus Lilac Raindrop (OLH cs 24)ja pentueensa ainokainen. Se on alusta asti ollut hyvin tarkassa syynissä ja sen sinisestä osasta en savua ole bongannut, en mistään kohtaa. Voitteko uskoa hopeakasvattajan harmi? No ei varmaan kovin moni. Mutta ne jotka jotain savu/hopea kasvatuksesta sekä siihen päälle diluutioväreistä tajuaa jotain tietää että tie voi olla kivikkoinen ja päälle isketään vielä bicolour niin saattaa tulla kalliotakin vastaan mutta jos suurimpia haaveita on saada OLH sinisavu /mustasavu/ suklaasavu laikku niin eteenpäin on mentävä.

Aina hopea/savu pennut eivät ole sitä samantein syntymästään. Väri saattaa olla arvonnan kohde kauankin ennekuin se selkiää. Sen lisäksi on oltava hyvin tarkka siitäkin minkätasoinen kissan pääväri on. Onko sininen sininen vai onko karvanjuuri hopea..onko lila huono lila vai savuinen...Kokeneempikin silmä saattaa erehtyä. Noh Eetua on nyt kyllä tutkittu ja sen savu on varmaan sen valkoisessa osaassa ja siinä yhdesäs karvassa ja se periyttää sitä siitä xD
Värien puhtaus on puhuttanut minua muutenkin jo jonkin aikaa samoin kuin pienet detailsit värivirheistä ja niiden huomioiminen kasvatuksessa.. Harmi jos kirjoitat blogiin syttyy siitä useinmiten kauhia sota ja ihmiset viskoo kiviä niskaan kun olisi kuitenkin vaikka ei juuri samaa mieltä olisikaan niin kiva keskustella näistä kasvatuksen pikkukohdista laajemman porukan kanssa kuin vain kasvattajien kesken.

Ei tässä muuta voi sanoa kuin voivoi ja pennuillahan on rekkarit muuten, tämä kasvattaja vain tahtoo ne oikein. Ettei tarvitse tätien pohtia ;O).
Hopeageentitestiä odottaessa...

1 kommentti:

Mirka V. kirjoitti...

Juu ei se ole helppoa ei, tuo meidänkin OSH c 03 näyttää nyt korvien takaa OSH cs 03 mutta muuten edelleen OSH c 03.. tän takia mä en hopeaan sekaannu vaan nostan hattua teille jotka sen kanssa painii !! Ei se aina niin helppoa ole!