Zed pentue on alkanut lentää pesästä. Jäljellä enää kolmikko Hulda (OSH b 24) Jättiläinen (OLH b 24, rekkaroitu bs) sekä Erno (OSH bs 04 24). Lapsukaiset etsivät omaa kotiansa,lemmikiksi tai Ernosta voi kysellä sijoitukseenkin. Suloisia vauhdikkaita lapsia ovatten kaikki ja muuttovalmiita rokotustensa ja muiden osilta.
Ensin Hulda
Sitten Erno
>br>
Jättiläinen
Yhressä
Itämainen on aktiivinen,sosiaalinen ja vilkas rotu. Se ei ole ihan kaikkien kissa. Nykyään tuntuu että myös aikuisia kodinvaihtajia on paljon liikenteessä. Sellaista jos tuumaa voi myös kyselyä laittaa tänne päin leena@jalecats.net sillä 8-v oma kasvattini Pete etsii jo kolmatta kotiansa, samoin 4-v Pätkis toista kotiansa ja käsittääkseni myös 5-v Burma Jimi on niin ikään tarvitsemassa omaa kotiansa.
Aikuisten kissojen sopeuttaminen uuteen laumaan on pitkäkestoinen projekti, helpoiten ne yleensä hyväksyvät pentukissat. Sopeuttamiseen on varattava ajatuksissa jo aikaa 2:sta tunnista aina kuukausiin. Luonnollisesti aikuinen kissa on halvempi kuin pentu, sillä hyvä koti niiden kannalta on tärkein.
Myös pennun kyselyissä on nyt menossa kumma boogi. Vaikka pentuja on runsaasti tarjolla,ei se tarkoita että kasvattajat olisivat ale-myynnissä ja pennun saa tuosta noin vaan. On siis aivan turha lähetellä sähköposteja joissa itse on määrätty hinta mutta sukupuoli tai itse pentupersoonasta ei kysytä tai udella mitään. Parhain kysely kasvattajalle on sellainen jossa joku pentu on nimettynä ja hintaa kysytään suoraan tai osa-maksu mahdollisuutta. Emme ole marketteja joista voi valita omaan budjettiin sopivan tuotteen. Hinnalle on syynsä. Esimerkiksi tämä kahdesikko joka meillä on kasvanut juuri. Pelkät eläinlääkärikustanteet ovat olleet 1500e tietämillä, ruokaan mennyt reilu 800e, hiekkoihin satasia ja muihin kuluihinsa omansa. Ja lisää menee koko ajan ;O) Ja tämä pelkästään ilman ylinmääräisiä sairasteluja. Monilla kasvattajilla kuten meilläkin on kotisivuillaan jo tietoa siitä minkälaista hintahaitaria kukakin pennuilleen pitää. Lähinnä tarkoitan tällä sitä että kannattaa tutustua hyvinkin rotuun jo hieman etukäteen esimerkiksi netin kummallisessa maailmassa, hyvin nopeasti bongaa tietoa rodusta,luonnekuvauksia ja muihin asioihin. Tutkia kysymänsä kasvattajan kotarit ennen kyselyitä että hieman tietää mistä ja millaiselta kyselee. Mutta nyt loppuu tämä ripitys :) Kuulumisiin taas!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti