20.11.2010

Cooni juttuja

Cooni jutskat on hiemän alakynnessä verrattaen itukkijutskiin mutta ehkä siinä on ihan syytäkin koska silläpuolella ei niin kauhiasti ole tapahtunut.

Vernallehan oli sovittu ulkopuolinen kolli joka peruttiin sen omistajan tahdosta ja sopimuskohtien vuoksi. Ainoaksi vaihtoehdoksi jäi joko kysellä lisää tai odottaa Kassun kasvua ja päädyttiin jälkimäiseen vaihtoehtoon koska Cooni puolella on aikamoiset -kuka kenenkin kanssa tekee mitäkin sotkut joista allekirjoittanut tahtoo pysyä niin kaukana kuin pippuri kasvaa loukkaamatta ketään.

Verna on tosiaan näyttelytauolla sen takia että koko ajan tuomarit sanoi sitä hoikaksi ja turkittomaksi, ei sellasesta jaksa maksaa näyttelymaksuja että saa ex2 tuloksia :) Vastustajana sillä on ollut koko ajan samat kaksi kissaa ja nyt myös oma sisko Dolly.

Kassu on niin ikään myös ollut pois näyttelyistä kahdestakin eri syystä. Yksi on se että se alkaa miehistyä ja se muutti sopuratkaisun vuoksi äidilleni Helsinkiin asumaan. Toinen on se että hampaiden vaihtumisen myötä sille pukkasi ientulehdus jota hoidettiin muutaman kerran antibiooteilla jotka eivät mainittavasti auttaneet. Siitä alkoi aikamoinen syy-seuraus selvittely ja vimmattu kysely sinne sun tänne. jonkinlainen diagnoosi saatiin itsekkin aikaan ja varattiin aika Sopulitien ell-asemalle jossa vaiva hoidettiin ja nyt odotellaan olisiko siitä ollut hyötyä.
Tässä Kassun ikenistö ennen operaatiota vielä suht maltillisessa tilassa, tuosta se meni siihen että ikenet kasvoivat makkaramaisesti hampaiden päälle jopa eteen.

ja sen jälkeen

Kyseessä on siis ikenien liikakasvu josta löytyy tai ainakin itse löysin hyvin vähänmateriaalia. Yleinen niin cooneilla kuin siam-kissoilla mutta myös muissa roduissa tunnetaan. Ikenet leikattiin lazerkynällä torstaina ja näkymä on välittömästi paljon parempi, seuraava vaihe Kazikilla olisi ollut syödä pelkillä ikenillä sillä ne alkoivat peittämään hampaita todella paljon. Kassulla on nyt ab ja kipulääke kuuri. Muutaman viikon päästä mennään näyttämään purukalustoa samaiseen ell.asemalle. Seuraamme myös miten tilanne kehittyy, uusiutuuko vaiva vai ei.
Eipä ole aikaisemmin tällästä vastaan tullut vaikka luetun ja puheiden perusteella yleisyys vaivalle antaisi muuta olettaa. Olen toki joskus asiasta lukenut mutta en osannut kovinkaan helposti asioita yhdistää keskenään.

1 kommentti:

Mirka V. kirjoitti...

TiuhtiPappa kärsi samasta ongelmasta FORLin lisäksi ja siltähän leikattiin ikenet kans pariin otteeseen :)
Hurjasti paranemisia komealle Kassulle <3