29.6.2011

Muutoksia..

Olen siirtänyt Nelian ( CH Spotless Cornelia OLH q) sekä Isiksen (CH Tistan Isis OLH n 25) omistajuuden Katariinalle ja Minnalle. Kiitokset yhteistyöstä ja näiden kahden hienon kissan huollosta ja hoivosta. Molemmat ovat minulle hyvin tärkeitä ja eritoten Isiksellä on mukanansa pala sydäntäni kaiken kokemamme jälkeen. Tämän kissan tassu on sydämessäni.

Nelia jatkaa kasvatuksessa Katariinan omistuksessa ja toivottavasti antaa Acousticats kissalaan paljon kanelia mutta myös iloa. Isis jatkaa elämäänsä omassa laumassansa Lohjalla Minnan hyvässä hoivassa.

Isis sai kissalaamme kaksi pentutta. Vuonna 2009 F-pentueen yhdessä Noxx Kanun kanssa ja taas uudelleen vuonna 2010 Skazki kissalan ulkomaantuonnin Siegrefieldin kanssa. Molemmat pentueet ovat olleet upeita kaunokaisia!
Nelia taas teki pentueen yhdessä Eetun kanssa saaden aikaan Jalecat's I-pentueen. Jatkoon jäivät Indi, Kake ja Eepo. Eiköhän niillä paikata Nelian paikka kasvatuksessamme. Jos ei, Katariina toivottavasti ei anna linjan katketa.


Tänään postissa suureksi yllätykseksemme tuli incatista diblomi Isikselle. Isis on kategoria 4 rankin toiseksi paras siitosnaaras ja viidenneksi paras kissa. Onnea Isis, rankissä (ei montaa näyttelyä!) et ehtinyt sen korkeammalle mutta meille ole ykkönen!

Lämpimät kiitokset yhteistyöstä Minnalle Lohjalle sekä Katariinalle Helsinkiin! Ystävyys on sopimuksia kestävämpi....

22.6.2011

Lillistä, Eetusta ja Petestä muuta kuva :O)

Ensin Lillistä joka on Isiksen viimeisestä pentueesta meille eli Jalecat's Gossip Girl OLH f. Lilli on nyt 11k vanha tytteli ja hopsansaa miten kilpikonnaa sitä voikin olla xD
Sitten välikuvat Petestä jotka otin kun kävin katsastamassa Remiä. Eli Jalecat's Beter Bang OLH c kuvissä ikää 3v11kk


Ja sitten tänään tulleet kuvat Eetusesta (1v 8kk) eli Jalecat's Eternal Flame OSH a 03 var. Kuvat Sanna Miettinen

18.6.2011

Eetun ja Nelian poikaa..Remiä katsomassa

Duunipäivän päätteeksi poikkesin katsomassa kinderkissaani Remia (Jalecat's Incase OSH b(s) 03 var) ex-Kakea katsomassa. Samalla nappasin siitä Pra-testin. Tässä kuvasato minusta komeasta poitsusta











Poika on kehittynyt lupaavasti mutta pitänyt oman pilkkeensä silmäkulmassaan ;O)
Sen lisäksi kuopion suunnalta kuului kivoja uutisia. Petra ja Riku olivat raahanneet pitkäkarvansa Kaapon sekä Eepon näytelmiin ja voitokkaasti :O) Kaapo (OLH b ) oli tuomarinsa paras häviten paneelissa komealle Raunolle ja Eepo sai kehujen kera EX1 pentuluokassa! Onnea Jalecat'sit omistajineen!!

13.6.2011

Pitkästä aikaa näyttelyissä..

Ollaan viimeksi oltu Turokissa viime vuoden puolella ja nyt sitten kokeiltiin Eryä kun se tässä naapurissa ihan on. Mukaan oli ilmoitettu useampikin kissa mutta kuten edellisessäkin postauksessani jo kerroin niin kaksi oli ABS:ina. Mukana siis lauantaina Nana-balityttönen ja sunnuntaina Tessa sekä Tampereelta oli omistajiensa mukana Kaapo ja Eepo.

Nana tosiaan oli Eryssä viime lokakuussa juuri ennen astutustaan ja ehti saada siellä kaksi avoimen sertiä joten nyt haettiin sitä vikaa Champion titteliin. Tuomarina oli Ursula Loose joka arvosteli kissan perinpohjaisesti alkaen nenänpäästä hännän viimeiseen karvaan asti. Ensitöikseen tuomari katsoi papereista kissan ikää ja sitten kissaa todeten sen olevan todella pieni kokoinen ikäisekseen eikä pelkästään pieni mutta myös matala ja kirjoitti sitten tomerasti paperiin tyypin kohdalle että could be bigger and larger xD No voisihan se ja voi olla olematta ja Nana päätti olla olematta. Päästä tuomari jykevästi totesi ja kommentoi että nice expression mutta kissalla on nenätyyny..juu niin on ja paperiin kirjautui profile shloud ne streight,a bit nosetop and medium wedge. Ahaa, i agree tuumasin. Silmistä tuomari piti Ex shape and colour..joo tiedetään..niihin valkoisessa lumipallossani rakastuinkin...Korvat sitten no vaikka Nana kuinka esiintyi,siis todella esiintyi..kiehnäsi ja pöyhnäsi ja olin itse todella yllättänyt sen korvien asennosta verraten viime kertaan niin tuomari sanoi että hyi kauhea pystyssä ja kirjoitti paperiin too high and should be bigger..aijaa..yhtää isommat korvat niin ulkonäkö muuttuisi dramaattisesti ja sitten se ei olisi Nana. Ei kiitos, ne on passelit nuppiin :D Turkki oli toinen kauhistuksen kananhäkki!! Viikko sitten pesty, kauniisti laskeutunut leikkaamattoman balineesi naaraan suht lyhyt kesäturkki joka on minulle suuri ylpeys onkin kauhistuttavan pörheä ja aluvillainen ja tuomari kirjoittaa tomerasti taas nice lenght a bit undercoated but Ex bodycolour and Ex points..ai jaa. Häntä sai kehuja ja siellä turkki oli juuri sellainen kun kuulemma kuuluukin balilla olla. Hännästä muutoinkin kommentit Ex shape and lenght. Kunto EX. Yleisvaikutelmana Lovely female...(no pakko kai sillä kissan pussailulla ja kiehnäämisellä) Mutta sitten tuomari mietti ja mietti, katseli kissaa ja katseli arvosteluseteliä ja tosissaan pohti viitsiikö antaa kissalle vikaa sertiä. Siinäs itä sitten seistiin aika pitkän aikaa..ja tuomari vaan mietti ja tuimasti katseli kunnes raapusti paperiin Ex1 CAC ja sanoi että vikat pointsit tulee luonteesa. JES meillä on siis Champion luonteinen pikku-balineesi!
Kuvassa Nanuska tuomarinsa käsillä :O) TP valintaan meitä ei sitten kutsuttukkaan, eikä kai ihme kun ei kerran näkymä tuomaria miellyttänyt. Loppupäivä oli kuvien ottamista ja paneelin alkua ja muuta jutustelua.
Nana jatkaa seuraavaan astutukseen asti näyttelyissä käyntiä eli pikapuoliin laitetaan passit ja muut härpäkkeet kuntoon tytölle siitostestien ohessa :O)

Sunnuntaina mukana oli Tessa. Tessa oli ekaa kertaa näyttelyissä ja oli jännittynyt. Aamulla se touhusi pisut ja kakit astiaan ja sotki itsensä täydellisesti vesikipon sekä kakka-astia yhdistelmällä ja jossain vaiheessa se väänsi uudet jännäkakat ennenkuin rauhoittui. Tuomarina sillä oli Pam DelaBar joka on CFA-tuomari. Tessan omistaja ehti parahiksi paikalle sen esittämään ja tuomari piti tytöstä kovasti ja kirjoitti seteliin long balanced body very jotain oriental. Päästä kommentoi paperiin Proper wedge shaped head.Proper muzzle,straight profile. Silmät: proper set,shape ja jotain sekä lovely green colour. Korvista kommentti large, jotain off line the wedge. Turkista beatyfull silver patterns, short close lying coat!
Häntä Proper lenght,no faults. Kunnosta. Lovely show condition for a kitten ja jotain mistä en saa mitään selvää. Yleisvaikutelmana Lovely kitten ja taas jotain joka jää selventemättä. Vastaan TP-valinnoissa tuli musta itämainen ja myöhemmin paneelissa kaunis suklaa simsetti jolle komeasti häpeilemättä hävittiin. Hieno ensinäyttely tytöllä :O) kotiin kun päästiin niin tyttö paahtoi ulkotarhan tomuun makoilemaan ja aurinkoa paistattamaan :)
Kuvassa Tessa paneelissa tuomarinsa sylissä

Sunnuntaina paikalla oli myös Kaapo ja Eepo ja molemmat saivat kivat arvostelut. Kaapo sai ekan avoimen luokan sertinsä ja siten myös "naimalupansa.TP- valinnoissa vanhempi ja kokeneempi vei voiton ja matkasi paneeliin siinä missä Kaapo pisti pillit pussiin ja lähti nauttimaan loppupäivästä kotiinsa. Tuomari arvosti Kaapossa sen pitkää vartaloa ja kaunista tuuheaa turkkia sekä hyvää väriä. Se kehui sen pään muotoa ja korvien asentoa sekä kokoa.
Eepo niinikään esiintyi pentuluokassa kuin vanhatekijä. Tp valintoihin sitä ei kutsuttu mutta se ei menoa haittaa, komea arvsotelu jälleen kerran pikkumiehellä paperissa kuitenkin. Jotain ongelmia oli sen kaksoisrekkarin kanssa, ne eivät taida olla kovin tavanomaisia vielä niin että ne seteliin kirjautuisivat aina oikein mutta senkin hommelin saivat kuitenkin selvitettyä pienen jahkailun jälkeen. Vaikkei punainen olekkaan minun lemppari värejä niin Eepo on <3


Sellaista se on, toiselle iso on liian iso ja toiselle keskiverto on liian pieni. Se on vähän kuin miehen valinta, tuo kissanäyttely meinaan...Tärkein on iloinen mieli ja halu näyttää omaa upeaa kissaansa :O)

10.6.2011

Kissat tarhassa...




Huomenna Eryn näytelmissä mukana Jalecat's Fiona (BAL b 21)..Nana kokeilee hakea vikaa sertiänsä CH-titteliin...sunnuntaina mukana eka kertalainen Noxx Odessa (OSH ns 24 var. Tampereelta matkustaa näytelmiin Jalecatsien G-Force aka Kaapo (OLH b) sekä Inorder eli Eepo (OLH d; OLH d 24)!
Viljo ja Kassu eivät osallistukkaan, ehkä ensi kerralla sitten :O)

7.6.2011

6.6.2011

Lainakoira ja innokkkaat lenkittäjät (varoitus; ei yhtään kissamaista löpinää)

Mauri on virolainen Papillon, toki ihan paperillinen kaveri mutta meillä aina silloin ja sitten taas tällöin toimittamassa koirankaipuun virkaa ja tässä sen kaksi innokasta ulkoiluttajaa.





KESÄÄÄHHHHH....

5.6.2011

Projekti Puolalaiselle ja Bindulle tarha= viikossa valmis...

Puolalainen kaipaa raitista ilmaa ja Helsingin sykkeessä se on oma projektinsa siispä tarhaa tekemään. Vaateena se että se ei talon rakenteisiin aiheuta harmia ja että kulku tapahtuu tuuletusikkunasta jolloin "terassi-osa" olisi ihmisten käytössä. Ruutupaperille paria piirrosta ja tavaran hankintaa.
Ekana viikonloppuna rakentui kehikko ja puolet sen lattia osasta. Seinämäpuut sai vedenpitävän käsittelyn. tässä kuvia ekasta vaiheesta:










Seuraavana viikonloppuna hankittiin loppukamat eli valokate, ovimateriaalia ja verkot niitattiin paikoilleen sekä tietysti toinen lattiaralli rakentui:



Rahaa projektiin sylkeytyi noin 200 euroa koska lattiaan käytettiin vanhoja ralleja joista rakennettiin sopivat aluset uudestaan...
Ja sitten tarhan käyttöön vihkiminen




Osa kuvista on päälaellaan..ei käsitä miksi mutta kesäisen jumpanhan siitä saa kun päällään seisten katselee kuvia, ne jotka haluaa ;O)
Sellasta puuhailtu siis :O) Eihän sinun kissasi seikkaile vapaana vaarojen keskellä???