25.12.2014

Joulunpyhien valokuvasatoa

Tuntuu ettei tuossa Joulun alla kerennyt tekemään mitään järkevää kissoihin liittyvää kun työt ja joulun pikku askareet imivät ajan. Mutta tässä nyt sitten uusia kuvia niin X'troista kuin Utopiasta. Pennuista on tullut kyselyitä kyllä mutta tuntuu että samat ihmiset sitten kyselevät jokaiselta kasvattajalta, ei siinä mitään. Niinhän monessa paikassa jopa kehoitetaan tekemään mutta samalla itselleni valtaa tunne ettei kyselijä ole tosissaan vaan kuluttaa aikaani. Ihanteellinen pentukyselijäni on sellainen joka on seurannut pentuetta edes jonkin aikaa, hänellä on visio sukupuolesta ja väristä, ehkä pieni ihastuksen poikanen syntynyt jo johonkin tiettyyn pentuun kuvien perusteella. Hän on ottanut edes aavistuksen selvää rodusta, enemmän kissaeläimen lemmikkinä pitämisestä. Peruskäsitteet siis hallussa. Viestissä selviää asuinpaikka, perhekoon tilanne ja mitä kykenee tarjoamaan pennulle kodiksi ja myös se jos kyselee muualtakin. En lähde tinkimiskauppoihin, pennuillani on hinta joka on keskimääräinen rodun sisällä, se ei tipu sillä että joku toinen myy paperittomia halvemmalla tai sillä että joku toinen kasvattaja on päättänyt alentaa oman pentunsa hintaa. Pentuni hinta on määräytynyt sen mukaan onko se tarkoitettu lemmikkiksi vai näyttelyyn/kasvatukseen. Lemmikkitasoisen hinta kattaa kyseisen pennun kasvattamisen luovutusikäiseksi, en tee siis tuottoa asialla, tasaan vain tilini. Aivan, kotini ei ole supermarket. Yksi mikä monelta tuntuu unohtuvan on se että myös kasvattajalla on elämä, älä siis sovi turhaan kanssani tapaamisia jos et ole oikeasti edes tulossa. Mikään ei ole turhauttavampaa kuin odottaa vierasta joka ei koskaan saavu eikä myöskään ilmoita ettei olekkaan tulossa. Monet paikat varoittelevat pentutehtaista ja muista kammottavuuksista, tälläistä harvoin kuitenkaan tapahtuu esillä olevan rotukissakasvattajan piirissä. Toki valppaana saa olla mistä pentunsa hankkii mutta se ei tarkoita sitä että täytyy samanaikaisesti kysellä 5-6 kasvattajalta.
Tässä kuvia :) ensin Utopia, joka siis taitaakin olla sinihopeatäplikäs valkoisella :) sellaisiahian täällä halutaankin kasvattaa.

Utopia on siis luovutusvalmis nuori herra, 2 x rokotettu, madotettu ja sirutettu sekä tietysti rekisteröity kissaliitton kautta Fifeen. Utopia etsii itselleen lemmikkikotia, mutta mieluusti kotia jossa olisi jo kissakamu tai sen hakinta aikanaan ei ole täysin pois suljettu. Utopia on rodulle tyypilliseen tapaan hyvin sosiaalinen tapaus ja se rakastaa keikkua olkapäällä ja jutella hissuksiin ovensaranaäänellänsä.
Sitten esittelen X'tra pentuetta. Kuvasin ne taas pitkästä aikaa. Muutamassa viikossa on tapahtunut paljon kehitystä. Pennut saivat ensi madotuksen, oppivat käyttämään veskiastiaa sekä syömään kiinteää ruokaa. Ne tepastelevat jo koko huoneessa ja kohta ne pääsevät tutustumaan koko kotiin. X'troista on myös sadellut muutama kysely, etsisinkin mieluusti yhteistyökykyistä sijoituskotia kahdelle pennulle, toinen on kilpikonnatäplikäs naaras valkoisella ja toinen ruskeatäplikäs uros. Luonnollisesti ei samaan kotiin näitä :) loput etsivät omaa lemmikkikotia. Ja sitten niitä kuvia

Ei kommentteja: