25.2.2014

Uudet suunnitelmat ja suunnitelmien muutokset

Tässä on alkuvuosi ollut aikaa pohtia miten tästä eteenpäin jatketaan. Tulevana vuonna näytelmissä tullaan käymään, kissat vain hieman vaihtuvat.

Ruotsinpoika Qjou'z tavoittelee viimeisä sertejänsä luokassa 3, se on alkuvuoden tavoite. Sen jälkeen se jää kotilomalle ja olemme kaavailleet sille implantin laittoa. Jusulla on tähän mennessä 3 pentuetta alla,yhteensä 13 pentua joista 3 jatkossa. Jusu on ollut hyvin maltillinen ja helppo kolli kaikinpuolin ja sen vuoksi en ole halukas sitä vielä kastroimaan kokonaan.

Jusun kuvan on ottanut Petri Jaakkola

Oma tikkitakki kasvatti Mimmu niin ikään myös jää näytelmä tauolle ja toivttavasti saa tänä vuonna kissalaamme pentueen. Mimmeli onkin tavannut jo muutaman kerran Justuksen mutta ainakaan vielä ei tulosta ole tullut sillä Justuksen suuri kunnioitus Mimmeliä kohtaan on estänyt miehen työt. Katsotaan saadaanko kauan kaavailtua pentuetta edes aluilleen, pidelkää peukkuja.

Skazki Valentine tullaan steriloimaan lähiaikoina. Se sai vain yhden pentueen TaikaTomun kissalaan yhdessä Justuksen kanssa ja siitä jatkoon yhteisomistukseen siirtyy TaikaTomun Bria Ballerina joka on emostaan paranneltuversio niin turkin pituuden kuin tasapainoisemman luonteensa puolesta. Nette tulee etsimään jossain vaiheessa loppuelämän kastraattikotia jossa ei turhia kissoja olisi hänen mieltään järkyttämässä.


Oulun vahvisteen Napin eli JC NothingElseMattersin kotoolta tuli tiedote että nisät punoittavat jo somasti, myös pientä raskauspahoinvointia on ollut esillä. Odottelemme siis näillä näkyvin tämän vuoden ensimäistä pentuetta syntyväksi viikolla 15. Pentue tullaan hoitamaan ja kasvattamaan sijoituskodissa Oulussa, suuria haasteita kasvattajan näkökulmissa siis tiedossa. Odotettavissa on toivottavasti lisää variantteja valkolaikulla ja hopealla, mustana ja suklaana.Tietysti jos tuuri käy myös diluutiot ovat mahdollisia. Kuviona täplikästä. HERKULLISTA!!! Tulemme etsimään (jos vain kaikki hyvin menee) tästä pentueesta ehdottoman luotettavaa ja asiallista sijoituskotia naaraspennulle!

Keskimaan kersat Maisa ja Luru starttaavat näytelmät, tavoitteena on IC mutta katsotaan mihin asti päästään. Molemmilla likoilla on kiimoja tässä jo ollut... Likkojen matkassa seuraavat omat kasvatit Pusu ja Ria. Sijoituskodeista esillä olevat tänä vuonna pikkupojat Viima ja Mokoma. Tuhon varalle olen suunnitellut ensi syksylle pentuetta, se käy vielä kerran ehkä kaksi näytelmissä jonka jälkeen sen nyttelyura on siinä, viimeiseksi sulhoksi olen valinnut Idreamin eli Pätkiksen. Pätkis toivottavasti pennuille antaa päähän leveyttä ja profiilia sekä vahvistaa entisestän vihreitä silmiä. Tämän pentueen jälkeen Tuho steriloidaan ja se siirtyy sijoitus-Sannan nimiin. Sannan kanssa on ollut ilo tehdä töitä, kaikki on sujunut mutkattomasti ja yhdessä on koettu jo 2 JC pentuetta,kolmas menee varmaan siivillä :D

Seuraavat pentueet tulevat siis omasta takaa jos ovat tullakseen, toki niin Sutkia (variantti N-pentueesta) ja Onnia (variantti O-pentueesta) saa kysellä myös ulkopuoliselle, mielelläni näkisin poikien jälkeläisiä muissakin kissaloissa. Pojat ovat molemmat Felv/Fiv ja sieni negoja sekä A-veriryhmää ja molemmat myös PRA-neg vanhemmista. Kuvat ja sukutaulut löytyvät kotisivuilta.

Kissalassamme on koettu myös surun hetkiä tehdessämme päätöksen toisen kantanaaraamme kohtalosta. CH Ice-Olive's LempeäTaika (OSH ns 03) nukkuu nyt ikiunta. Taikan suun tilanne hoidoista huolimatta vain paheni ja tytön yleiskunto heikkeni sen myötä. Hoidot tuntuivat hermostuttavan tyttöä liikaa ja päädyimme armeliaampaan ratkaisuun. .


Ikävä on suuri

Omaa kotiansa, vieläkin etsii JC Quickly Kiss. Kissistä ei tunnu kukaan kovin vakavissaan kyselevän mikä on minusta ihme. Tyttö on kuin kukka ja siitä saisi kotiinsa sellaisen hyrinäpyrinän että telvisiotakaan ei enää tarvitsisi. Nyt pikaisesti kaikki Itämaisesta innostuneet ottamaan yhteyttä ja Kissille se oma koti. Ikää tytöllä on tosiaan jo 7kk ja se etsii pääasiallisesti täysin lemmikkikotia, toki sen kanssa voi näytelmissä käydä halutessaan mutta ensisijaisesti likka kaipaa omaa syliä ja leikittäjää.

1 kommentti:

Keskimaan Kissala SYS, SIA, OSH kirjoitti...

Woop Woop!!! Hyvä suunnitelmat :)