13.6.2011

Pitkästä aikaa näyttelyissä..

Ollaan viimeksi oltu Turokissa viime vuoden puolella ja nyt sitten kokeiltiin Eryä kun se tässä naapurissa ihan on. Mukaan oli ilmoitettu useampikin kissa mutta kuten edellisessäkin postauksessani jo kerroin niin kaksi oli ABS:ina. Mukana siis lauantaina Nana-balityttönen ja sunnuntaina Tessa sekä Tampereelta oli omistajiensa mukana Kaapo ja Eepo.

Nana tosiaan oli Eryssä viime lokakuussa juuri ennen astutustaan ja ehti saada siellä kaksi avoimen sertiä joten nyt haettiin sitä vikaa Champion titteliin. Tuomarina oli Ursula Loose joka arvosteli kissan perinpohjaisesti alkaen nenänpäästä hännän viimeiseen karvaan asti. Ensitöikseen tuomari katsoi papereista kissan ikää ja sitten kissaa todeten sen olevan todella pieni kokoinen ikäisekseen eikä pelkästään pieni mutta myös matala ja kirjoitti sitten tomerasti paperiin tyypin kohdalle että could be bigger and larger xD No voisihan se ja voi olla olematta ja Nana päätti olla olematta. Päästä tuomari jykevästi totesi ja kommentoi että nice expression mutta kissalla on nenätyyny..juu niin on ja paperiin kirjautui profile shloud ne streight,a bit nosetop and medium wedge. Ahaa, i agree tuumasin. Silmistä tuomari piti Ex shape and colour..joo tiedetään..niihin valkoisessa lumipallossani rakastuinkin...Korvat sitten no vaikka Nana kuinka esiintyi,siis todella esiintyi..kiehnäsi ja pöyhnäsi ja olin itse todella yllättänyt sen korvien asennosta verraten viime kertaan niin tuomari sanoi että hyi kauhea pystyssä ja kirjoitti paperiin too high and should be bigger..aijaa..yhtää isommat korvat niin ulkonäkö muuttuisi dramaattisesti ja sitten se ei olisi Nana. Ei kiitos, ne on passelit nuppiin :D Turkki oli toinen kauhistuksen kananhäkki!! Viikko sitten pesty, kauniisti laskeutunut leikkaamattoman balineesi naaraan suht lyhyt kesäturkki joka on minulle suuri ylpeys onkin kauhistuttavan pörheä ja aluvillainen ja tuomari kirjoittaa tomerasti taas nice lenght a bit undercoated but Ex bodycolour and Ex points..ai jaa. Häntä sai kehuja ja siellä turkki oli juuri sellainen kun kuulemma kuuluukin balilla olla. Hännästä muutoinkin kommentit Ex shape and lenght. Kunto EX. Yleisvaikutelmana Lovely female...(no pakko kai sillä kissan pussailulla ja kiehnäämisellä) Mutta sitten tuomari mietti ja mietti, katseli kissaa ja katseli arvosteluseteliä ja tosissaan pohti viitsiikö antaa kissalle vikaa sertiä. Siinäs itä sitten seistiin aika pitkän aikaa..ja tuomari vaan mietti ja tuimasti katseli kunnes raapusti paperiin Ex1 CAC ja sanoi että vikat pointsit tulee luonteesa. JES meillä on siis Champion luonteinen pikku-balineesi!
Kuvassa Nanuska tuomarinsa käsillä :O) TP valintaan meitä ei sitten kutsuttukkaan, eikä kai ihme kun ei kerran näkymä tuomaria miellyttänyt. Loppupäivä oli kuvien ottamista ja paneelin alkua ja muuta jutustelua.
Nana jatkaa seuraavaan astutukseen asti näyttelyissä käyntiä eli pikapuoliin laitetaan passit ja muut härpäkkeet kuntoon tytölle siitostestien ohessa :O)

Sunnuntaina mukana oli Tessa. Tessa oli ekaa kertaa näyttelyissä ja oli jännittynyt. Aamulla se touhusi pisut ja kakit astiaan ja sotki itsensä täydellisesti vesikipon sekä kakka-astia yhdistelmällä ja jossain vaiheessa se väänsi uudet jännäkakat ennenkuin rauhoittui. Tuomarina sillä oli Pam DelaBar joka on CFA-tuomari. Tessan omistaja ehti parahiksi paikalle sen esittämään ja tuomari piti tytöstä kovasti ja kirjoitti seteliin long balanced body very jotain oriental. Päästä kommentoi paperiin Proper wedge shaped head.Proper muzzle,straight profile. Silmät: proper set,shape ja jotain sekä lovely green colour. Korvista kommentti large, jotain off line the wedge. Turkista beatyfull silver patterns, short close lying coat!
Häntä Proper lenght,no faults. Kunnosta. Lovely show condition for a kitten ja jotain mistä en saa mitään selvää. Yleisvaikutelmana Lovely kitten ja taas jotain joka jää selventemättä. Vastaan TP-valinnoissa tuli musta itämainen ja myöhemmin paneelissa kaunis suklaa simsetti jolle komeasti häpeilemättä hävittiin. Hieno ensinäyttely tytöllä :O) kotiin kun päästiin niin tyttö paahtoi ulkotarhan tomuun makoilemaan ja aurinkoa paistattamaan :)
Kuvassa Tessa paneelissa tuomarinsa sylissä

Sunnuntaina paikalla oli myös Kaapo ja Eepo ja molemmat saivat kivat arvostelut. Kaapo sai ekan avoimen luokan sertinsä ja siten myös "naimalupansa.TP- valinnoissa vanhempi ja kokeneempi vei voiton ja matkasi paneeliin siinä missä Kaapo pisti pillit pussiin ja lähti nauttimaan loppupäivästä kotiinsa. Tuomari arvosti Kaapossa sen pitkää vartaloa ja kaunista tuuheaa turkkia sekä hyvää väriä. Se kehui sen pään muotoa ja korvien asentoa sekä kokoa.
Eepo niinikään esiintyi pentuluokassa kuin vanhatekijä. Tp valintoihin sitä ei kutsuttu mutta se ei menoa haittaa, komea arvsotelu jälleen kerran pikkumiehellä paperissa kuitenkin. Jotain ongelmia oli sen kaksoisrekkarin kanssa, ne eivät taida olla kovin tavanomaisia vielä niin että ne seteliin kirjautuisivat aina oikein mutta senkin hommelin saivat kuitenkin selvitettyä pienen jahkailun jälkeen. Vaikkei punainen olekkaan minun lemppari värejä niin Eepo on <3


Sellaista se on, toiselle iso on liian iso ja toiselle keskiverto on liian pieni. Se on vähän kuin miehen valinta, tuo kissanäyttely meinaan...Tärkein on iloinen mieli ja halu näyttää omaa upeaa kissaansa :O)

5 kommenttia:

Keskimaan Kissala SYS, SIA, OSH kirjoitti...

Eepo on ihana <3 <3!!! Kaikesta päätellen, olisi ollut kiva olla kuulemassa niitä Ursulan arvosteluja, aikamoista legendaa se on näemmä kehiin pistäny :O

Jalecat's- kissala kirjoitti...

:D niin no niin minäkin olen nyt lueskellut että on kummallinen ollut mutta itse siinä seisseenä oman katin kanssa niin ei minua yllätä..jos ei pidä niin ei pidä ja silloin ei ole asiaa TP-valintaan ja kun sääntöjä ei rikota niin turha vinkua :O) tuomari rauhassa sanokoon mielipiteensä kissasta ja tehköön valintansa. tottakai se harmittaisi jos nanakaan ei sertiänsä oisi saanut mutta taisi tuomari itsekkin tietää pisteytyksen standartista xD mitä tulee showmaailmaan niin jos tuomari ei halua showta tehdä..se kuuluu perästä..kutsuna tai ei kutsuna

Satu kirjoitti...

Nana on kaunis, sanokoot tuomarit ihan mitä vaan :-)

Mia kirjoitti...

Voi että on upeannäköinen Nana! Juuri tuollaisesta tabbynaamio balista haaveilen tässä, ehkä jonakin päivänä! :)

Jalecat's- kissala kirjoitti...

Nana kun syntyi niin tiesin heti että lumipallo on se joka kotiin jää <3 kaunein bali minulle maailmassa <3