30.9.2012

Kiireen keskeltä kuulumisia..

Aloitetaan vaikka Indistä. Indi on jo muuttanut uuteen kotiinsa, siellä tutustuminen on lähtenyt rauhallisen hitaasti käyntiin. Kissat keskustelevat asiapitoisesti uusista rajoista ja toimintatavoista, se on hyvä. Aikuisilla ei ole kiire.
Indihän oli sijoituskissa jonka sijoitin Hyvinkääläiseen perheeseen sen ollessa 5kk. Kaikki meni alkuun hyvin mutta sitten kodissa alkoi vaihtua kissaa jos toista ja sen seurauksena kotiin tuli siam kissa jonka mukana uhka herpesviruksesta. Tuon seurauksena ehdotin kodille että lunastavat minulta kissan lemmikiksi ja leikkaavat sen sopimuksen mukaisesti. Koti ei siihen ajatukseen ihastunut koska koki ettei tehnyt mitään väärää, oma näkemykseni on taas se että jos toistuvasti kodissa kissat vaihtuvat niin oma moka se on, ei kukaan kissaa toiselle saa pakolla annetuksi. Teimme siis uuden sopimuksen mutta koti ei saanut Indiä maksetuksi eikä myöskään leikatuksi, useista keskusteluista huolimatta. Yhtenä kauniina päivänä koti ilmoittaa että lapselle on puhjennut allergia, sellainen allergia että kotiin saadaan kuitenkin hankituksi kaksikin uutta koiraa, osamaksulla tietysti mutta kissoista täytyy luopua (sekin niin että talouteen kuitenkin yksi kissa jää). Eikun kun kodin etsintään. Indin uusi koti taas toivoi että tyttö olisi muuttaessaan leikattu ettei sitten heti tarvitsisi leikkausta tehdä ja taas aiheuttaa sopeutuvaan laumaan ongelmia. Kuulostaa fiksulta vaan Indin vanha koti ei sitä saa tehtyä, rahat on loppu mutta koirille saadaan takkeja,rokotuksia, uutta salikorttia ja jäsenyyttä pystyttiin ostamaan ja niin edelleen. Kyse on siitä mitä haluaa ja mitä ei halua tehdä. Kyse on myöskin siitä ymmärtääkö mihin nimensä on alle laittanut ja miksi. Kasvattaja leikkaa. Näihin aikoihin minulle selviää vanhan kodin toimintamalli, selviää että toimintatapa on jo vuosia ollut samanlaista ja tulee sitä jatkossa olemaankin.Eläimiä on tullut ja eläimiä on mennyt. Onnittelemme lämpimästi niitä jotka jatkossa kyseisen henkilön kanssa tulevat asioimaan. Sijoituskissa ei ole lelu, sijoittaminen ei ole helppoa,sijoituskissasta on vastuussa.
Peteä on käynyt perhe katsomassa eilen, luultavasti lähipäivinä selviää onko se oman kodin löytänyt. Remi edelleen odottaa kastraationsa kun se ensin on Tuhon astunut. Emme jää varmastikkaan odottamaan tuloksia kolmen viikon päähän vaan leikkautamme Remin asap astutuksesta. Siitä toivottuaan Remi muuttaa uuteen kotiinsa.
Pennuista Mari, 16-viikkoa on edelleen varattavissa. Mari siis etsii edelleen lemmikkotia itselleen! Se on kaksi kertaa rokotettu, sirutettu ja madotettu sekä rekkaroitu luonnollisesti. Sen kanssa voi näyttelyitäkin kokeilla niin tahtoessaan, pääasia kuitenkin olisi että likka löytäisi kissamaisen kodin :)

Tämä tällä kertaa ja seuraavalla kerralla lisää...

22.9.2012

Uudet kuvat 15-viikkoisesta Marista




Mari läimii hieman Mimmua joka alinomaa olisi valokeilassa :)

Mutta osaa ne yhdessä nätistikkin posettaa :)

Varaustilanne ennallaan eli omaa kotiansa etsii 15-viikkoinen Mari, suklaa ticked tabby tytteli ja 5-vuotias lila Itämainen pitkäkarva Beter Bang aka Pete
Tiedustelut leena@jalecats.net

16.9.2012

Pirokkia ja varaustilannetta

Aika se hurahtaa nopeasti eteenpäin.
Remiä kävi perhe katsomassa ja se on nyt varattu, Remi muuttaa kastraationsa jälkeen Raumalle aikuiseen perheeseen ja saa toivottavasti pari kissaa kaveriksi. Ennen tuota tosiaan toivon Remille yhtä astutusta vielä. Sillähän on vasta 1 pentue alla Skazki kissalassa ja nyt suunnittelen sitä meidän Siniselle Prinsessalle Tuholle. Tuho esiintyy muutaman kerran vielä näytelmissä ja sitten astutus on ajankohtaista. Toki jos siellä nyt joku lukee ja pohtii meidän Remiä sulhoksi niin sähköpostia vaan tulemaan, Remille käy OLH ja variantit, mutta ei siam eikä BAL koska Remi on savu. Remi on FELV,FIV,PRA sekä sieni nega ja A-veriryhmää
Myös Indi on löytänyt kotinsa, se muuttaa 2 viikon päästä Helsinkiin ja saa seurakseen kaksi vanhempaa siamilaista.
Miksu muutti eilen uuteen kotiinsa vantaalle, Miksun kaveriksi tuli ihmisten lisäksi saksanpaimenkoira Eemeli :)
Toivottavasti uusiin koteihin tutustuminen onnistuu kaikilta hyvin!
Miksua näemme myös näytelmissä toivottavasti :) Uudet harrastajat ovat aina tervetulleita :))
Eilen Jari pakkasi kissaa koppaan ja suuntasi Tuhon ja Ronjan kanssa Pirokkiin. Ronja esiintyi ekaa kertaa avoimessa ja sai sertinsä, tippui kuitenkin TP-valinnoissa pois siskon ja jonkun muun tieltä. Arvosteluseteli oli kuitenkin ihastuttavaa luettavaa, tuomari näki tytössä kaikki ne samat hienot kohdat jotka minäkin näen, massaa ja kokoa toivoi meidän ruipelolle lisää. Ronjalla on kuitenkin vasta alkaneet kiimat ja kahden kiiman välissä oli vain viikon tauko. Sitä se kollin pito taloudessamme tarkoittaa, kaikki naiset ihan hulluna. Nyt etsinnöissä onkin sopiva sulho RonRonille..olen pyörittänyt päässäni OSH pentueen tekemistä mutta sitten taas lujasti näen että pitkäkarva puoli tarvitsee uutta kantaa alinomaa , Ronjassa on myös paljon annettavaa pitkäkarvoille rakenteellisesti mutta myös muutoin.

Toinen mukanaolija eli Tuho. Kymmenennen pentueemme eka sininen OLH kissa :D oli hakemassa toista sertiänsä mutta päättikin kasvattajansa iloksi ottaa hieman muutakin. Olin jo edellis iltana sanonut Jarille ja muutamalle kaverille että niin toivoisin tuomareidenkin huomaavan tämän tytön jolla on monia hienoja ominaisuuksia itsessänsä noin pitkäkarvaksi. Aamulla vielä Jarille toivotin matkaan lähtiessä että koita se nyt esittää TP-eeksi ainakin. Ja niin tuo tekikin, kilpailun kautta paneeliin jossa vastassa Ronjan sisko Senni sekä Fercatin kissala BAL n tyttö. Wilczek joka näki Tuhossa kovasti postiivisia puolia piti äänensä, kaksi muuta tuomaria antoi äänensä Balineesille. Mutta minä leijuin jo jossain 60.000km maapallosta siinä vaiheessa :)

Sari oli myös tuonut L-pentueemme Utun paikalle, Utu sai kivan arvostelun mutta jäi EX1 tulokseen. Pennuissa ja nuorissa kisa on kova mutta on hienoa että ihmiset silti jaksavat käydä näytelmissä ja nähdä sen positiiviset puolet myös. Sarikaan ei jäänyt toimettomaksi vaan vei Utun Agilitykisaan :) Jari otti ekoista kerroista nauhaa ja se on nyt youtubessa http://www.youtube.com/watch?v=r8iVpy2oYCY&feature=youtu.be&noredirect=1
Utu paransi kertakerralta suoritustaan ja pääsi finaalissa neloseksi :) Hienoa Utu ja Sari!
Tässä Utu vielä Sarin venytyksessä häkkirivistöllä

Seuraava näyttely on URK kirkkonummella 6-7.10 jos mukaan vain mahduimme :)
Omaa kotiansa kaipailisi siis vielä Mari. Se on nyt 14 viikkoinen, rokotettu ja sirutettu asianmukaisesti sekä tietysti rekkaroitu. Mari etsii lemmikkikotia mutta sen kanssa voi halutessaan myös näytelmiä kokeilla. Mari on hyvin aktiivinen nuori nainen ja kaipaisi varmasti kaveria itsellensä. Tässä muutama kuva tytöstä




Omaa kotiansa on myös vaille 5-vuotias Beter Bang, itämainen pitkäkarva kastraattipoika. Vanhemmassa postauksessa on Petestä kuva, käy kurkkimassa!
Kyselyt ja utelot leena@jalecats.net

8.9.2012

Aikuisia Jalecatseja vailla omaa kotiansa!

Kasvattajan pimeähetki..Eli sain viestin kahdesta eri kodista että nyt olisi tarvetta saada uudet kodit.
Ensimäiseksi Remi ja Pete. Remistä olen jo blogissa hieman puhunutkin mutta nyt lisää. Remin kanssa samassa kodissa on asunut B-pentueen Beter Bang 5v, lila itämainen pitkäkarva. Remi on minulta sijoituksessa ollut, nyt meillä asustava 1½v kolli jolle toivon vielä yhtä astumista ennen kastrointia. Sen jälkeen se etsii omaa loppuelämän kotia joko yhdessä Peten kanssa tai erikseen. Pete taas on jo leikattu kauan sitten ja muutto valmis. Tällä hetkellä se majailee Espoon suunnassa odottamassa sitä oikeaa kotiansa, Petellä on jo muutoksia takana mutta ne eivät ole vaikuttaneet sen iloiseen itämaiseen luonteeseen. Se on tasapainoinen tyypillinen itämainen mutta kasvattajan hartain toive olisi sillekkin löytää se koti jossa vanheta nyt lopullisesti. Molempien poikien uuden kodin tarve johtuu ihmisten elämäntilanteista. Remi taas on kollinakin melko vaivaton, se ei merkkaile ollenkaan mutta täällä meillä naaraiden seassa se harjoittaa sopraanontaitojansa ja tytöthän tykkää!
Tässä kuva Remistä ja Petestä

Molempia poikia voi kysellä minun kauttani! leena@jalecats.net
Poikien lisäksi uutta omaa kotiansa etsii myös Indi. Indin perheessä on puhjennut pikkuvesselille allergia ja sen vuoksi tyttö tarvitsee oman kodin. Indi on avoluontoinen itämainen joka ei nökötä sohvan nurkassa vaan keksii omat huvituksensa! Indiä ei ole vielä leikattu mutta se on to do listalla! Indin omistajan tiedot saa minulta sähköpostilla. Tässä vielä kuva Induraisestakin!

Etsii meillä omaa kotia vielä M-pentueen Marikin :) Pentueen luovutus alkaa ensi viikolla kun ne ovat saaneet sirunsa ja rokotteensa. Mari on pentueen "taitavin" iltarallin vetäjä ja kiipeilijä. Se osaa pitää itsestään meteliä mutta tekee senkin hienovaraisesti Mari etsii lemmikki/näyttelykotia! Lisätietoja Marista yllä annetusta sähköposti osoitteesta myöskin ;) ja tässä kuvasia



Eipä tässä sen kummempaa ja tässäkin riittävästi..eikö? nyt vaan kasvattajan ja kissojen omistajien hartain toive olisi löytää SE koti.

2.9.2012

Skazki W-pentue ja M-pentujen varaustilannetta

M-pennut tulivat 12 viikkoisiksi ja ne saivat myös lauantaina vieraan. Sen seurauksena Miksu varattiin Vantaalle ja toivon mukaan se tulee myös näytelmissä käymään. Eli M-pennuista omaansa etsii vain Mari, suklaatiketti itämainen lyhytkarva kimuli. Marin etsii siis pääasiassa lemmikkikotia, siinä ei kuitenkaan ole virheitä joten sen kanssa voi harrastella myös näytelmiä. Tässä kuva Marista ja siskopuolesta Ronjasta.

Mari on pentueen hulivili ja päällepäsmäri, mitä Mari edellä sitä muut perässä on sen motto.
Laitetaan myös muutama kuva kasvateista :) Tässä IC Jalecat's G-force (OLH b) joka toivottavasti heräilee pian jo takaisin kolliksi :) Kaapo on minusta todella komea OLH kolli, tietysti korvat saisivat olla hieman suuremmat mutta muutoin se on loistava.

Tässä taas H-pentueen How Come Tom eli Igor (OLH ns). Kuvastikin huomaa että Jalecatit ovat kielimiehii

Sitten Kaapon sisko Lilli eli Jalecat's GossipGirl (OLH f) kertoi myös kuulumisiansa. Tyttö on saanut mökille hienon ulkotarhan, kyllä kelpaa taas!

Heikki Siltala oli napsassut Elmosta hienon kuvan Ruuhkan näyttelyssä eli tässä Jalecat's Jack in the Box (OLH d 25)

L-pentueen Lumilla taas on ihana ystävä, Dalmis Mila. Kuvasta ei ihan selviä kumpi on kumman bodyguard xD

Viimeiseksi muttei vähäisemmäkkäsi uupunut Eepo..eli Jalecat's Inorder (OLH d )

Mikä sitten Eepo uuvuttaa..no tietenkin pelkkä tietoisuus siitä että sillä on Skazki kissalassa 5 WilliWiikari naperoa
Balineesi kilpikonna tytteli

Ruskea balineesi poikuli

sinitiketti itämainen pitkäkarva poika

musta itämainen pitkäkarva poika

ja viimeiseksi suloistakin suloisempi sininen itämainen pitkäkarva poika

SULOISIA SULOISIA SULOISIA <3